5 april 2019
Met de peuters van It Hummelhonk hebben we vrijdag en maandag het voorjaar ingeluid met een bezoekje aan de schapen en lammetjes van Dhr Jorritsma op de Nieuwbuurtsterweg. Een prachtige ervaring voor de peuters.
 
21 december 2018

De laatste twee weken voor de kerstvakantie hebben we veel plezier beleefd aan het versieren en knutselen van een kerstboom en genoten van het kerstontbijt!
 

4 december 2018 foto's van het Sinterklaasthema en feest op peuteropvang It Hummelhonk. De peuters hebben veel plezier beleefd aan Sinterklaas en zijn pieten!

 
Op tongersdei 18 oktober wie it feest op pjutte-opfang ‘It Hummelhonk’. De lokaasje wurket sûnt it begjin fan 2016 mei in belied dat der op rjochte is de twatalige ûntwikkeling fan jonge bern te stimulearjen.
Sy hawwe it sertifisearringstrajekt no ôfrûne en hawwe dat fierd mei ferskate aktiviteiten. It sertifikaat ‘Boartsjendewei in taal derby’ is oerlange troch de fêste foarlêspake
Dhr H Ypma, dy’t troch de bern Pake fan Tomke neamd wurdt. De bern hawwe in muzykwurkwinkel folge en der kaam in poppekast. It wie in tige slagge moarn!
 
20 juni 2018
foto's van de laatste schooldag voor op de site van Tsjom van "It Hummelhonk".
Met prachtige weer hebben we de zomervakantie met de peuters ingeluid. Lekker buiten gespeeld en pannenkoeken gegeten.
 
Op donderdagmorgen 21 juni zijn i.v.m. het weer de peuters niet naar de kinderboerderij, maar naar Monkey Town in Franeker geweest. Het was een geslaagde morgen, ze hebben naar hartenlust gespeeld.
 
8 juni Dhr H Ypma ( pake van Tomke ) heeft in het teken van de Tomke week een verhaal voorgelezen over de avonturen van Tomke en zijn vriendjes. Het was weer een prachtig verhaal!
 

20 april 2018
We zijn weer met de peuters naar de lammetjes geweest van Dhr. Jorritsma op de Nieuwbuurtsterweg.

 

Op dinsdag 24 april en donderdag 26 april 2018 hebben we op de peuteropvang aandacht besteed aan de koningsspelen. We hebben gezellige ochtenden gehad met spelletjes en genoten van een taartje en limonade!

 
5 december 2017 foto's van de voorbereidingen en ons Sinterklaasfeest.
De peuters van It Hummelhonk hebben veel plezier beleefd aan het Thema Sinterklaas!
 
17 juli
Na deze week hebben de peuters zomervakantie en daarom hadden we maandag zomerfeest met beide groepen tegelijk. Hierbij mochten de peuters verkleed komen, schat graven met water spelen en het blote voetenpad lopen. Aan het eind van de morgen hebben we met elkaar gezellig pannenkoeken gegeten. Het was een geslaagde zonnige morgen!
 
15 juni
Op donderdag 15 juni zijn beide groepen van It Hummelhonk op schoolreisje geweest naar de kinderboerderij in Sneek. De peuters en ouders hebben genoten van het prachtige weer, de lieve beestjes en zijn aan het spetteren geweest in het watergedeelte. Het was een zeer geslaagde morgen!
 

12 juni 2017
Vorige week donderdag en vrijdag kregen de peuters van It Hummelhonk bezoek van Dhr. H Ypma ( pake van Tomke) in het kader van de Tomke voorleesweek. Het verhaaltje ging over vogeltjes in de winter en het was extra leuk dat Dhr Ypma ook nog echte vogeltjes mee had genomen! We hebben genoten van het verhaal.

 
27 januari 2017
De peuters van It Hummelhonk zijn in het teken van de Nationale Voorleesdagen voorgelezen door Irene Kraakman van de bibliotheek. Ze hebben genoten en plezier beleeft aan het verhaal van “de kleine walvis”.
 
22-12-2016
De laatste twee ochtenden voor de kerstvakantie hebben de peuters van It Hummelhonk genoten van het kerstontbijt!
 
5-12-2016: De peuters hebben de afgelopen weken veel plezier beleefd aan het thema Sinterklaas. We hebben pepernoten gebakken, een mooie boot geknutseld en pietengymnastiek gedaan. En Sinterklaas is natuurlijk pas compleet, wanner hij ook nog een pakje komt brengen voor alle peuters van It Hummelhonk!
 
Vorige week hebben de peuters van It Hummelhonk een leuke leerzame herfstwandeling gemaakt in het Tzummerbos!
 
Op maandag 11 juli vierden we als afsluiting van het schooljaar “zomerfeest”! Met beide groepen tegelijk hebben de kinderen naar hartenlust binnen en buiten kunnen spelen. Halverwege de morgen een lekkere traktatie en drinken en op het einde genieten van overheerlijke pannenkoeken. Op dinsdag 12 juli en donderdag 14 juli is de peuter geopend en vanaf vrijdag gaan we genieten van de zomervakantie.
 

Op donderdag 23 juni zijn de peuters op schoolreisje geweest naar Monkeytown in Franeker. Het was een geslaagde morgen!

 
It Hummelhonk.
De afgelopen week was het de “Tomke foarlês wike” Op dinsdag 7 en donderdag 9 juni kwam Dhr Ypma bij ons voorlezen uit het Tomke boekje. Het verhaaltje ging over blik gooien en dat wou iedereen wel even proberen!
 

De peuters van It Hummelhonk hebben zowel op donderdag 21 april als op vrijdag 22 april veel plezier beleefd aan de zeer geslaagde zonnige koningsspelen!
 


7 april 2016 De peuters van peuteropvang “It Hummelhonk” hebben veel plezier beleefd aan het uitstapje naar de lammetjes van Boer Jorritsma op de Nieuwbuurtsterweg.
 

 

17 december 2015 kerstontbijt op de peuteropvang.

 


4 december foto’s van het sinterklaasfeest op It Hummelhonk. Het was een gezellige geslaagde Sinterklaastijd en feest.

 

 
30 oktober 2015
Vanmorgen is de peuteropvang na 32 jaar op de Nieuwbuurtsterweg  te hebben gezeten verhuisd naar CBS Staetlânsskoalle. Met hulp van de peuters en een warme welkomst haag van alle leerlingen en leerkrachten bij de basisschool is dit een feestelijke en geslaagde morgen geweest!
 
foto's van onze laatste warme schooldag donderdag 2 juli op peuteropvang " It Hummelhonk"
Fijn buiten gespeeld met zand en water en afgesloten met overheerlijke pannenkoeken.
 
 

Op 18 juni hebben we ons jaarlijkse schoolreisje gehad naar de kinderboerderij in Sneek.

 
Onlangs kwam Dhr. Ypma voorlezen uit Tomke i.v.m. de tomke foarleswike!
 

Op 30 en 31 maart zijn de peuters door weer en wind op bezoek geweest bij de lammetjes van boer Jorritsma. Met dit bezoek luidde we het thema lente op een leuke en leerzame manier in.

 

 
29 januari
Vanmorgen is er in het kader van de voorleesdagen op peuteropvang “It Hummelhonk” voorgelezen door Irene Kraakman van de bibliotheek Noord Fryslan.
Ze  heeft het prentenboek “ Boer Boris gaat naar zee” voorgelezen. Het was zeer geslaagd!
Bij deze een impressie. klik maar op het plaatje.
 
19 december

Kerst op  “It Hummelhonk”  met een overheerlijke kerstontbijt.
 
8 december
weer wat leuke foto’s van de Sinterklaasperiode en het Sinterklaasfeest op peuteropvang
“It Hummelhonk”
 
3 juli
foto’s van de laatste schooldag voor de zomervakantie. Het weer zat mee, dus heerlijk buiten gespeeld en afgesloten met overheerlijke pannenkoeken!
 
19 juni
Vanmorgen het jaarlijkse schoolreisje van peuteropvang ”It Hummelhonk” In eerste instantie zou dit naar de kinderboerderij, maar vanwege het slechte weer zijn we naar Monkey Town in Franeker geweest.
 
Juni 2014

Dhr Ypma heeft afgelopen week bij ons op de peuterspeelzaal voorgelezen i.v.m. de foarleswike van Tomke. Het was een prachtig verhaal over de “De nije bril fan Yana Yu”.
 

April 2014 Lammetjes kijken bij Jorrtsma

 

Kerstontbijt op It Hummelhonk

 

5 december
sinterklaasfeest van peuteropvang It Hummelhonk

 
7 oktober 2013
Tijdens het thema “eten en drinken” hebben de peuters van “It Hummelhonk” met veel plezier een bezoekje gebracht bij bakkerij de Schiffart in Tzum.
klik naar op het plaatje voor de foto's
 
 
4 juli De laatste gezellige schooldag gevierd op het Hummelhonk.
 

foto’s van het schoolreisje wat we afgelopen donderdag 6 juni met de peuters hadden op de kinderboerderij in Leeuwarden.

 

10 juni 2013
Dhr Ypma leest een verhaaltje van Tomke voor over “een fotowedstrijd” aan de peuters van “It Hummelhonk”. Dit i.v.m de Tomke voorleesdagen die vorige week werden gehouden.
klik maar op het plaatje voor de foto's

 

 
Begin april zijn wij allemaal bij de heer Jorritsma geweest om naar de pasgeboren lammetjes te kijken.
Wat was dit leuk!!
Er waren enkele lammetjes die de melk in een fles toegediend kregen. Dit vonden wij heel erg leuk en enkele kinderen mochten zelf de flest vasthouden!
En natuurlijk mochten de dieren ook aaien, voor sommige kinderen best wel een beetje eng...
Heel erg bedankt meneer Jorritsma dat wij bij de lammetjes mochten kijken!
 
Groeten van alle peuters van de It Hummelhonk.

Klik maar op het plaatje voor meer foto's
 

 

Kerstfeest 2012

 

 

5 december Sinterklaasfeest

 
Foto’s van de laatste schooldag voor de vakantie van de peuterspeelzaal.
Vanwege het slechte weer konden we het niet op de speelplaats houden en zijn we uitgeweken naar “de Moeting”. Wat een hele leuke ochtend opleverde.
 
foto’s van ons schoolreisje van afgelopen donderdag 21 juni naar de kinderboerderij in Leeuwarden.
 

Met de peuters van It Hummelhonk hebben we in april een bezoek gebracht aan de lammetjes van de Familie Jorritsma. klik maar op het plaatje voor de foto's

 

 

Voor de kerstvakantie hebben de peuters nog een kerstontbijt gehad op de peuterspeelzaal
klik maar op het plaatje voor de foto's.

 

Op 5 december hebben de peuters van de peuterspeelzaal Sinterklaas feest gevierd
Klik maar op het plaatje voor de foto's van dit feest.
 
Hierbij weer enkele foto's van de peuterspeelzaal van de laatste schooldag.
 
De beide groepen hebben vorige week donderdag 21 juli de laatste schooldag gevierd.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben we het ontzettend getroffen.
 
Ze peuters hebben heerlijk gespeeld buiten in de versierde tuin, leuke spelletjes gedaan en heerlijk met zijn allen pannenkoeken gegeten.
En nu hebben we allemaal heerlijk vakantie en beginnen weer op maandag 5 september en dinsdag 6 september.
 
 

Op 30 juni zijn de peuters op 'schoolreisje' geweest naar de kinderboerderij in Sneek.
Een prachtige ochtend met mooi weer!! klik
hier voor de foto's

 

 
 

 

(C) Dorpsbelang Tzum