SV FRIESLAND & VV TZUM  ORGANISEREN  25 JANUARI VOOR DE 36e KEER DE HALVE MARATHON VAN TZUM.

 NYNKE DE JONG HEEFT ORGANISATIE OVER GENOMEN VAN ARIE SMEDINGA.

Voor deze klassieker op het hardloopkalender www.hardlopendnederland.nl verwacht men zo’n 250 lopers aan de start maar veel hangt van de weersomstandigheden af.

De eerste start om 11.00 uur voor de 5.5 km – 10.1 km – 16.4 km en de halve marathon. Daarna start de jeugdloop voor leerlingen van de basisschool over ruim 1 km. Deze lopen door het autovrije gebied naast de school, voor hen zijn er prijzen voor de snelste jongens en meisjes en zij krijgen voor hun € 5,00 inschrijfgeld een medaille.

De 5.5 km gaat meteen na de start de mieden in terwijl de 10--21 km lopers eerst een ronde door het dorp doen en dan naar de Spannemerhoek lopen, de 16 km gaat meteen de Wommelserweg op richting  Spannum  de anderen gaan na de ronde dorp ook naar de Spannumerhoek  De 10 km gaat na een paar honderd meter linksaf Felsumerleane en Nieuwbuurtsterweg terug naar de finish. De 16 en 21 km door Spannum en door het tunneltje naar Weakens,langs de Frjentsjerfeart terug naar Tzum  de 21 km gaat ook langs het water naar Easterlittens en via Winsum terug naar Tzum Onderweg staan er verzorgingsposten met warm drinken en na de finish is er warme bouillon, vruchtendrank en Fruit en in de kantine heerlijke snert. De te lopen route wordt aangegeven met krijtkalkpijlen en bordjes. De lopers lopen rechts van de weg.

Van half 10 kan men zich opgeven voor deze loop in de basisschool gelegen naast de voetbalaccommodatie waar kleed/douchegelegenheid is. De start en finish is op het parkeerterrein van de VV Tzum.  Valk Event Productions verzorgd het geluid bij start en finish.

 Hier staat de boog, verzorgingswagen en jurytent, de tijden worden handmatig genoteerd en gepubliceerd op de site www.svfriesland.nl ook bij deze loop zijn veel vrijwilligers actief met verkeerregelen, tijdschrijven, verzorging, inschrijven en EHBO.

De gemeente Waadhoeke gaf toestemming voor deze loop waar altijd veel belangstelling voor is. Het is een gezellige loop, telt mee voor de SV Friesland Clubcompetitie en voor zes euro loopt men mee.

--

Sportgroet, 


Jan Kooistra

Secretaris | Sportvereniging Friesland

Grootste loopfamilie van Noord-Nederland


 

 

 

(C) Dorpsbelang Tzum