Wolkom!

 

 
Plezierig oud worden in je eigen leefomgeving. Dat willen veel ouderen het liefst.
Ook Zorggroep Tellens vindt het belangrijk dat u in uw eigen leefomgeving oud kunt worden. Wij ondersteunen u daarin, juist in kleine dorpen op het Friese platteland.

Noflik wonen in Frysln, ook als u ouder wordt
Zorggroep Tellens is een Friese organisatie waar het comfortabel toeven is: een prettige woonomgeving, lekker eten en goede zorg- en dienstverlening.

Woonzorgcentrum Martenahiem in Tzum is n van de locaties van Zorggroep Tellens. We hopen hier een plek te bieden waar u geborgenheid en veiligheid vindt en waar u zich thuis kunt voelen. Ons centrum is van vele moderne gemakken voorzien.

Woonzorgcentrum Martenahiem in Tzum heeft een prachtige, landelijke ligging. Rondom het gebouw ligt een mooie, ruime tuin. Het complex is kleinschalig, met een persoonlijke en huiselijke sfeer. Onze bewoners staan centraal.

Martenahiem biedt zeven dagen per week en 24 uur per dag deskundige zorg, begeleiding en ondersteuning. Martenahiem beschikt over 36 ruime appartementen met een woon-/slaapkamer en open keuken, doucheruimte en toilet. Er is n appartement voor tijdelijke bewoning van korte duur.
Voor een appartement in Martenahiem hebt u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorginstellingen (CIZ).

Daarnaast zijn er 23 senioren zorgwoningen vastgebouwd aan het woonzorgcentrum. Ouderen die iets meer zorg nodig hebben, kunnen hier toch zelfstandig blijven wonen. De appartementen zijn verspreid over twee verdiepingen en zijn met de lift bereikbaar. De senioren zorgwoningen hebben een hal, een balkon of terras, woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, doucheruimte met toilet en een wasruimte annex berging.
Als u zelfstandig woont in een seniorenwoning (de vroegere aanleunwoning) kunt u ook gebruik maken van de dienstverlening van Woonzorgcentrum Martenahiem. Bijvoorbeeld in de vorm van een hulp in de huishouding, was- of maaltijdservice of personenalarmering voor een veilig gevoel. En als u zorg nodig heeft? Ook dat kan tot op zekere hoogte in de seniorenwoningen van Martenahiem. Dan hoeft u niet te verhuizen.

In Martenahiem staat dag en nacht een team voor u klaar voor deskundige zorg en begeleiding. Bewoners krijgen ondersteuning van zowel verzorgende als huishoudelijke medewerkers. We werken klantgericht. Uw privacy, vrijheid en zelfstandigheid staan voorop.
Het is mogelijk dat u extra zorg ontvangt in de vorm van groepsverzorging. Deze begeleiding kan in groepsverband of individueel worden geboden. Groepsopvang is 7 dagen per week open en bestemd voor bewoners die extra zorg en begeleiding nodig hebben.

Op de begane grond vindt u de recreatiezaal met uitzicht op de mooie siertuin. Hier kunt u 's ochtends en 's middags thee en koffie drinken. Zomers kunt u hier buiten zitten.
Voor een speciale gelegenheid kunt u de zaal afhuren.
U kunt lekker eten in ons restaurant. Bezoek mag u gewoon meenemen. Verder kunt u gebruik maken van een winkeltje, de wasservice, kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure. De huisartsen uit de regio komen regelmatig langs en medicijnen halen we iedere dag voor u af bij de apotheek. In de hal staat een chipknip oplaadpunt.

Kortom: het is noflik en smk wonen in Martenahiem!

Als u buiten Martenahiem woont en graag thuis een warme maaltijd ontvangt, is het mogelijk om gebruik te maken van de maaltijdservice. U kunt kiezen uit verschillende menu's.
Ook kunt u een abonnement nemen op de activiteiten van Martenahiem. U kunt tegen een kleine vergoeding deelnemen aan de activiteiten die u leuk vindt.


Wilt u meer informatie over wonen in Martenahiem dan kunt u tijdens kantooruren terecht bij de receptie. Uiteraard bent u van harte welkom om een kijkje te nemen!
(tel.: 0517-452324)
 
 

    

 

(C) Dorpsbelang Tzum